4 Mayıs 2018 Cuma

Merhabalar ;
Dolu dolu bir haftanın daha sonuna geldik. Bu hafta SirsiDynix in bilinmeyenlerine yöneldik yani raporlar kısmına ; raporları nerede, hangi amaçlarla nasıl kullanacağımıza dair…
Öncelikle Pazartesi günü Haydar abi  raporları biraz anlattıktan sonra uygulama yaparak daha iyi öğreneceğimizi düşünerek bize görevler  verdi . Ve bunları Perşembe ikiye kadar bitirmemizi söyledi. Başlarda çok karışık gelen raporlama biraz deneme- yanılma ile de olsa kavramıştık ve toplantımızda sonuçlarımızı tartıştık. Bu tekniğin kütüphanenin bütün politikalarını etkilediğini ve sunulan veya sunulacak olan hizmetlere aslında bir altyapı oluşturduğunu anladık.
Cuma günü ise elektronik bir cihazdan kitapların sayımı nasıl yapıldığını uygulamalı olarak Enes abi öğretti ve görevler verdi. Eksik çıkan kitapların nerede olduğunu tespit ettik. Sayılamayan kitap var mı yada yanlış yerde olan kitapların tespitinde işe yarıyordu bu cihaz, ve bunu üzerindeki çip sayesinde yapıyordu. Ardından Haydar abi raporlamanın pekişmesi için Excel üzerinden bir görev daha verdi ve Trello üzerinden gönderdik. Ardından ben gazete girişlerini yaptım ve kalan vaktimizde ise kitap katalogladık.
Bu hafta da böyle oldu son iki haftamızda bir toplantı yapılacak ve daha çok istediğimiz alanlardan devam edeceğiz stajımıza..
O zaman haftaya görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder