18 Mart 2019 Pazartesi

Üçüncü haftadan herkese merhaba. Bu haftanın adını 'İlklerin Haftası' koyuyorum. Biraz stresliydi fakat daha çok merak duygusu ön planlıydı.

İlk gün, geçen hafta yaptığımız katalogları Hande abla kontrol etti ve yanlışlarımızı bize göstererek öğretmeye çalıştı. Daha sonra günün rutini haline gelen rafa kitap yerleştirme işini yaptık. Öğleden sonra Enes abi bizi elektronik kaynaklar ve swot analizi konularında altı soruluk bir sınav yaptı. Sınav konuları hakkında bizden iki rapor istedi. Birincisi Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi'nin swot analizini raporlarımızı istedi. İkincisi ise elektronik kaynaklar alan araştırması oldu. Swot analizi yaptım ve gün bitti

İkinci gün elektronik kaynakları alan araştırmasına başladık. Bize TEDU Kütüphanesi'ne benzer altı üniversitesi kütüphanesi verildi ve bu kütüphanelerin elektronik kaynaklarını, TEDU Kütüphanesinin elektronik kaynaklarıyla karşılaştırdık. Amacımız TEDU Kütüphanesi'nde olmayan ve kütüphaneye yararlı olacağını düşündüğümüz elektronik kaynakları listeleyip rapor haline getirmek oldu. Üniversiteleri staj arkadaşımla ikiye bölerek araştırmaya başladık. Bu işlemi yaparken o kadar odaklandım ki işim bittiğinde kendimi farklı bir ütopyada hissettim. Daha sonra ANKOS'a baktık ve kütüphane için önemli olan elektronik kaynakları listeledik. Daha sonra bu verileri excelde birleştirip bir tablo oluşturduk. Raporu bitirdik fakat rapor bitmiş gibi değildi. Ve günün bitmesine yakın raporları paylaştık ve gün bitti.

Üçüncü ve son gün. Biraz fazla yazmış olabilirim. Üçüncü gün çıkardığımız raporlar hakkında Merve abla ve Enes abi ile görüştük. Raporları beğendiklerini söylediler ve bu konular hakkında bize bilgilerini paylaştılar. Daha sonra Turnitin veritebanın hakkında(nasıl çalışır, mantığı nedir, kullanıcıları kimler gibi) bilgi verdi. Çok değerli bilgiler olduğunu düşünüyorum.

Bu hafta başta belirttiğim gibi ilklerin haftasıydı. Haftaya görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder