29 Ağustos 2024 Perşembe

Staj sürecimin ilk haftasından herkese selamlar!

Stajımın ilk haftası, hem bilgi edinme hem de uygulama açısından oldukça verimli geçti.

Haftaya Sebahat Hanım ile çalışarak başladık. Kütüphanenin işleyişi ve görevlerimiz hakkında kapsamlı bir bilgi edindik. Ayrıca, nasıl bir yol izleyeceğimizi hep birlikte hazırlanmış programlarımızı inceleyerek belirledik. Önemli anahtar kelimeleri tartıştık.

Bankodaki işlemler hakkında da detaylı bilgi edinme fırsatımız oldu. Kaynak ödünç verme ve alma işlemleri, kaynakların ödünç verilme süreleri, ödünç verilmiş kaynakların sürelerinin uzatılması, hangi kaynakların ödünç verilebileceği, sisteme giriş-çıkış işlemleri, kaynakların yerleri, kaynak taraması yapma ve kullanılan uygulamalar hakkında öğrendiklerimiz çok faydalı oldu. Bu bilgileri aynı zamanda uygulayarak pratik yaptık; bu şansı bize verdikleri için değerli kurum üyelerine çok teşekkür ederim.

Kitaplara yer numarası verme sürecinde hangi sistemin kullanıldığı hakkında bilgi verildi ve kitapları yerlerine koyma görevini üstlendik. Kitap düzenleme sürecinde, kitapların üzerinde bulunan beneklerin renklerinin anlamlarını da öğrendik. Çocuk kitapları için geliştirilen yaşa uygunluk uygulaması hakkında detaylı bilgi aldık ve QR kodlarını kitaplara yapıştırdık.

Merve Hanım ile birlikte TED Üniversitesi öğretim görevlilerinin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SDG) ile ilgili verilerini Excel veritabanına girdik. Bu verilerden en çok çalışma yapan üyeleri seçerek, ağırlıklı atıf etkileri (FWCI) ile indeksledik ve her Sürdürülebilir Kalkınma Amacı için üç temsilci belirledik. Bu temsilcilerin en iyilerini seçip bir grafik hazırladık.

Kurumumuzun SDG projelerini geliştirmek adına farklı kurumların sürdürülebilirlik raporlarını analiz ettik. Detaylı taramalar ve bulgularımız sonucunda, TED Üniversitesi olarak neler yapabileceğimizi ve nasıl bir rapor hazırlayabileceğimizi tartıştık.

Bu yoğun ve verimli hafta, öğrenme ve katkı sağlama açısından oldukça tatmin ediciydi. Kütüphanecilikten sürdürülebilir kalkınma amaçlarına kadar geniş bir yelpazede deneyim kazandık. İlerleyen günlerde daha fazla deneyim ve bilgi edinmek için sabırsızlanıyorum.


Sevgiler,
Beyzanur Karabuğa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder