10 Ağustos 2018 Cuma


Merhaba ,

Stajımızın son bloğunu yazmış bulunmaktayım. TED Üniversitesi'nde staj yapmak gerçekten çok keyifli ve verimliydi. Özellikle çalışamların samimi ve öğretici davranışları bana çok şey kattı. Stajımızın ilk gününden son gününe kadar sürekli bir eğitim içindeydik. Yeri geldi sunum yaptık yeri geldi toplantıya katıldık. Yapılan her iş farklı bir tecrübe kazandırdı.
Bu hafta Haydar Abi bizi raporlama konusunda bilgilendirdi. Örneklerle rapor oluşturmayı gösterdi ve daha sonra gruplara ayırdı. Farklı konuların raporlarını oluşturmamızı istedi. Daha sonra bizimle paylaştığı dosyadan nasıl yapıldığını inceledik ve ödevimizi tamamladık. Çok öğreticiydi. Daha sonra bilgi okuryazarlığı üzerine araştırma yaptık. Bilgi okuryazarlığı eğitimi kapsamında hazırlananan programı inceledik. Programa hangi başlıklarının eklenmesi konusunda öneriler sunduk. Öneriler için yaptığımız araştırmada çok katkı sağladı. Beyin fırtınası yaparak programa nelerin eklenebileceğini tartıştık.
Daha sonra kataloğunu yaptığımız kitapların etiket işini yaptık. Rafa yerleştirme işinden önce Merve Abla EBYS üzerinden gelen-giden evrak kayıtlarını ve kurum içi-kurum dışı belgelerin sıralanıp dosyalanmasını gösterdi. Ek olarak satın alma sürecinden ve şartlarından bahsetti.
Daha sonra Enes Abi EDS üzerinden otomasyon sistemine aktarılamayan kaynakların raporunu oluşturmayı gösterdi. Böylelikle son eğitimimizi de almış olduk.

Bu bir ayrılık değil başlangıç :) Burada çok güzel arkadaşlıklar edindim. Çalışanları da abi abla gibiydi. İyi ki onlarla tanıştım. Emekleri sabırları, samimiyetleri  için her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Hoşçakalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder