27 Temmuz 2018 Cuma

     2. haftadan tekrar herkese merhaba :)
     Bu haftaya Enes abi ile başladık. D blokta raf okuma, raf düzenleme, kitap kontrolü yaptık. Bize veri tabanları ve swot analizi hakkında bilgiler verdi. Bunlar hakkında konuştuk ve konuyu pekiştirmemiz açısından gruplar halinde sunum hazırlamamızı istedi. Sunumları hazırlarken Melek ablanın bize gösterdiği canva ve spark programlarından faydalandık.
     Bu hafta B bloğa Melek ablanın yanına gittik. Bu sayede oradaki işleyiş hakkında da bilgi sahibi olduk. Geçen hafta kitap kataloğu yapmıştık. Bu hafta da süreli yayınların kataloglanmasının nasıl yapılacağını gördük. ILL ile neler yapıldığını, süreçlerin nasıl takip edildiği gösterildi. Aynı zamanda kitap bağışlarının hangi koşullarla yapıldığı anlatıldı. D blokta yaptığımız gibi B blokta da raf okuma ve kitap kontrolü yaptık.
     Arşive de gitme şansımız oldu. Arşivde yazı işlerinden sorumlu Çiğdem Hanım bize EBYS hakkında bilmemiz ve işimize yarayacak olan bir çok bilgi verdi. Gerçekten çok fazla sorumluluğu olan bir iş. Ama Çiğdem Hanım bu konuda gayet donanımlı biri.
     Son gün Enes abinin bizi görevlendirdiği veri tabanları, swot analizi, mendeley ve endnote, turnitin ve ithenticade sunumlarını yaptık, bunlar üzerine konuştuk ve tartıştık.
     Yine hiç farkında olmadan dopdolu bir hafta geçirmişiz. Haftaya görüşmek üzere. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder