19 Nisan 2019 Cuma

Sekizinci haftadan herkese merhaba. Bu haftanın adı "Rapor". Bunun nedeni bu hafta SirsiDynex üzerinden raporlama yapmamızdı.

Birinci gün, B Blok'ta rafa kitap attık daha sonra Haydar abi bize raporlamayı nasıl yaptığını anlattı ve bize birkaç raporlama oluşturup, oluşturulan raporları  sunum halinde kendisine sunmamızı istedi. İlk gün raporlama mantığını çözmeye çalışarak görevlerin yarısını bitirdik.

İkinci gün, Haydar abinin verdiği görevleri bitirdik ve Enes abinin raporlama ile ilgili verdiği ek görevleri yaptık. Daha sonra Enes abi bize Marc Edit üzerinden basılı kitapları nasıl çekeceğimizi, çektiğimiz listeyi nasıl ayıracağımızı ve birleştireceğimizi ve sisteme nasıl yükleyeceğimizi gösterdi.  Gün böyle bitti.

Raporlamadan bahsedersek SirsiDynex üzerinden oluşturulan excel dosyalarında filtreleme yaptığınız zaman istediğiniz raporlamayı alabildiğimizi gördük. En çok okunan kitap listesi yaptık. Bu yılda girilen bağış kitapları listeledik. Kullanıcı, mataryel ve fakülte türünde ödünç alınan kaynakların listesi çıkardık. Daha sonra materyal ve kullanıcı türünde çapraz sorgulama yaptığımız zaman bu iki türün aynı raporda listeleyebildiğimizi öğrendik. E-kaynakları listeledik. Bağış yapan kişinin özel olarak hangi kitapları bağışladığını, mimarlık kitaplarını ve en çok kullanılan bağış kitapları listeledik. TEDU Kütüphanesi'nde çalışan personelin ne kadar katalog yaptığını raporlayıp gördük.

Üçüncü gün Haydar abi ile yaptığımız raporlamaları konuştuk. Öğleden sonra D Blok'a geçtik. Bizden satınalma karşılaştırmasında sağlama yapmamızı istedi. Verdiği listeyi tamamladıktan sonra beş tane bağış kitabın kataloğunu yaptık.

Haftaya görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder