27 Şubat 2022 Pazar

 Stajın 3. Haftasından Merhabalar,


Çarşamba günü Enes Bey ile ZOOM aracılığıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. Toplantıda Enes Bey ile çalışacağımız haftaların ne şekilde ilerleyeceğinden bahsedildi. Konu anlatımına giriş yapmadan önce Kahoot üzerinden 6 soru kadar kısa bir değerlendirme-seviye belirleme sorularını çözdük. Sonrasında SWOT analizinin ne olduğu ve neden yapılması gerektiğine yönelik bilgilendirme yapıldı. Gün içerisinde kendimizin veya deneyimimizin olduğu bir kurumun SWOT Analizini yapmamız istendi. Gün sonunda bu görevi tamamlayıp Enes Bey ve Sebahat Hanım'a mail ile ilettik.


Perşembe günü  Enes Bey bizlere TED Üniversitesinin hangi veritabanlarına sahip olduğunu ve bu verirabanlarını kurumun ne şekilde sağladığından bahsetti. ANKOS hakkında ne zaman ve ne için kurulduğundan bahsedildi. ANKOS'un ne kadar önemli bir konsorsiyum olduğunu tekrar anladım diyebilirim. Öğleden sonra ise TED Üniversitesi için sağlamasında fayda olacağını düşündüğümüz 5 veritabanı önerisi sunmamız istendi. Bu önerilerde bulunabilmem için benzer kurumların verirabanlarını gezip içerikleri hakkında fikir sahibi olduk. Gün sonuna kadar incelememizi sürdürdük.


Cuma günü sabahtan öğlene kadar Enes Bey’in vermiş olduğu TED Üniversitesi veritabanı önerisi için araştırmalarımızı sürdürdük. Araştırmamızı bitirdikten sonra 5 veritabanı önerisini mail yoluyla ilettik.  Öğlen Sebahat Hanım gelene kadar Haydar Bey raf okuması yapmamızı istedi. Öğleden sonra ise Sebahat Hanım ile Web of Science ve Scopus veritabanlarını inceledik. Akademik Teşvik Ödeneğine ve Sürdürülebilirlik Maddelerine değinildi. Bankoda ödünç alma-verme işlemlerinde pratik yaparak haftayı tamamladık. Bu hafta da çok hızlı ve eğlenceli bir şekilde geçti. Diğer haftalar için de öyle olacağımı umuyor, düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder