Bu haftaya B bloktaki kayıp kitapları bulmakla başladım. Öğlene kadar bulabildiğim kitapları elimdeki kağıda işaretledim. Öğleden sonra Enes Bey bize 2 görev verdi. Bunlardan biri Turnitin hesabına girip en az 3 sayfalık bir doküman yükleyip, genel olarak ara yüzü incelememizi istedi. Diğer görev ise veri tabanı abonelik süreci ya da basılı kitap kataloglama süreci konularından birini seçip bununla ilgili bir iş akış şeması oluşturmaktı. Ben iş akış şeması için Enes Bey'in önerdiği "nchsoftware.com" sitesini tercih ettim.
Ertesi gün hastaneye gittiğim için gelemedim ama Enes Bey'in gönderdiği maili inceledim ve görevleri yapmayı denedim. "Kütüphanede sürdürülebilirlik uygulamalarına örnekler" ve "kütüphanelerde yapay zeka uygulamalarına örnekler" konularında araştırma yapmamızı istedi. Sürdürülebilirlik ile alakalı araştırmayı yaptım fakat yapay zeka ile ilgili olana vaktim kalmadı onu da en kısa süre içerisinde yapıp Enes Bey'e göndereceğim.
Haftanın son günündeki görevimiz, bize verilen 2 veri tabanının admin paneli ve kullanım istatistiklerini incelemek ve bu veri tabanlarının alınmaya devam edilmesi durumuna karar vermek. Benim payıma düşen veri tabanları ACM digital library ile Oxford Journals'di. Veri tabanlarını incelerken her iki sayfa da birbirinden çok farklıydı aradığımı bulabilmem ve alışabilmem biraz zaman aldı. İnceledikten sonra karar verme aşaması da biraz zor oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder